Afwerking houten vloeren

Een houten vloer is zelfs puur en onafgewerkt al indrukwekkend, maar als u de houten vloer op een duurzame manier wilt gebruiken, dan is het raadzaam het hout verder af te werken. Afwerking gaat verder dan schuren alleen. U kunt de houten vloer lakken of oliŽn, maar ook minder gebruikelijke technieken zijn soms erg effectief. Zo is er de mogelijkheid de planken te roken.

De manier waarop u uw houten vloer afwerkt is heel persoonlijk. Iedere woonsituatie stelt weer andere eisen aan de houten vloer. Ook smaak speelt natuurlijk een grote rol. Verder zal de ene afwerkingsmethode beter voor de door u gekozen houtsoort werken dan de andere.

Het is belangrijk u goed te laten informeren over de verschillen tussen afwerkingsmethoden. Ook de nadelen van de verschillende producten moeten kunnen worden besproken. Zo is lak wel heel duurzaam, het is ook heel bewerkelijk: als u de vloer even wilt "bijlakken" is dat vaak een hele operatie. Olie is dan weer erg gemakkelijk te gebruiken, maar het is ook minder slijtvast. Ook hier geldt dus weer: weet wat u wilt!

Een professionele vloerenlegger zal u advies op maat kunnen geven. In deze sectie leest u waar u in alle gevallen op moet letten. Zo kunt u uw vloer afwerken of laten afwerken op de manier die voor uw vloer en uw huis de beste is.

Vraag gratis aan!


Gratis brochures?

Gerelateerde artikelen