Houten vloeren olien

Voor het onderhoud van een houten vloer is olie zeer geschikt. Bij een olie behandeling wordt de houten vloer met een speciale olie ingeboend die in de vloerdelen trekt. Hierdoor wordt uw houten vloer waterafstotend en is hij makkelijker schoon te houden, bijvoorbeeld met houtzeep. Bovendien is het eenvoudig om de olie zelf aan te brengen op de vloerdelen, bijvoorbeeld om achteraf een bepaald plekje bij te werken.

  

Kleurolie

Een groot voordeel van het gebruik van olie op uw houten vloer is de exacte kleurbepaling. Met olie is het heel goed mogelijk uw houten vloer een eigen kleur te geven. Dit geeft een mooi resultaat, omdat de nerven en andere karaktertrekken van het hout zichtbaar blijven door de kleur van de olie heen. Olie geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan uw houten vloer.

Houtolie: voordelen & nadelen

In vergelijking met houtlak is houtolie veel minder slijtvast. Wel heeft olie het voordeel dat het gemakkelijk in gebruik is: een lelijk plekje in uw houten vloer kunt u gemakkelijk zelf bijwerken. Houtlak is bewerkelijker in dit opzicht. Toch moet gezegd werden dat voor een intensief gebruikte houten vloer (bijvoorbeeld in een restaurant of café) olie niet slijtvast genoeg is, en dat steeds maar weer bijwerken uiteindelijk geen oplossing is.

Waarschuwing: vloerolie kan vlam vatten!

Olie kunt u makkelijk zelf op uw houten vloer aanbrengen met een doek. Zorg ervoor dat u deze doeken na gebruik goed reinigt. Als de olie in de doek blijft zitten en heet wordt, bijvoorbeeld omdat de doek in de zon ligt, kan de olie spontaan vlam vatten. Hier zijn in het verleden al ongelukken mee gebeurd!

Verwerking olie

De algemene methode voor het verwerken van olie op uw houten vloer volgt de volgende stappen. 1. schuur uw houten vloer licht. 2. breng de olie in ruime mate aan op uw houten vloer. 3. neem hiervoor niet langer dan max. 15 minuten de tijd. 4. wrijf de olie uit met een doek zodat de olie er goed intrekt. 5. onderhoud van uw geoliede houten vloer kan met houtzeep.

Vraag gratis aan!


Gratis brochures?