Houten vloeren roken

Veel houtsoorten verkleuren met de jaren. Als uw meubels en tapijten over uw vloer heeft kan deze verkleuring onregelmatig en niet mooi zijn. Een goede oplossing is de verkleuring kunstmatig tot stand te brengen, in een veel kortere tijd. Dit kan door middel van roken.

Houten vloeren roken

Om het hout te roken worden de planken opgehangen boven een rookbron, zoals palingen dus. Alleen is de stoom die voor het roken van hout wordt gebruikt een heel andere dan die voor paling: het hout wordt in ammoniakdampen gerookt. De ammoniakdampen verkleuren het hout in een relatief korte tijd op een mooie manier. Van de dampen blijven uiteindelijk natuurlijk geen schadelijke sporen achter.

Houtsoorten

Niet iedere houtsoort is even geschikt om gerookt te worden. Eiken wordt het meest op deze manier afgewerkt. Door het roken verkrijgt het eiken de donkerbruine kleur die mensen met eiken associŽren - jong eiken is van zichzelf echter licht. Voor een mooie, egale verkleuring van het eikenhout tot zijn karaktervolle kleur wordt roken zeer aanbevolen. Merk op dat er ook in eiken verschillende soorten zijn. Niet elke soort eiken pakt evengoed op rook. Het meest geschikt is Europees eiken.

Vraag gratis aan!


Gratis brochures?