Houtsoorten

Hout is een echt natuurproduct. Bomen van over de hele wereld leveren de bijzonderste en fijnste houtsoorten. Van langzaamgroeiende bomen komen harde houtsoorten zoals teak en jatoba, terwijl snelgroeiende bomen zoals de den of de lariks zachtere houtsoorten opleveren, die elk weer hun eigen voordeel hebben. Hout komt uit alle windstreken. Temperatuur, luchtvochtigheid en grond hebben invloed op de eigenschappen die het hout later krijgt. Houtsoorten variëren zo in kleur, geur en structuur.

Hout is ook gevoel: het uiterlijk en ook het geluid van hout geven een speciale sfeer aan uw huis. Sommige mensen houden van het gekraak van een houten vloer, terwijl voor wie van stilte houdt geluiddempende houtsoorten als kurk aan te bevelen zijn. Donkere houtsoorten als eiken geven uw huis een klassieke, bourgondische sfeer, terwijl lichte houten vloeren van beuken- of dennenhout een eigentijdse, moderne uitstraling hebben.

Hout is persoonlijk. Het loont dan ook rustig te bekijken welke houtsoort het beste bij ú past. In deze sectie vindt u nuttige informatie die u op weg helpt bij het maken van uw keuze. Het aantal vermelde houtsoorten op deze site zal zelfs nog groter worden!

Beboparket.nl