Laminaat

Laminaat is geen hout. En toch lijkt het erop. Zelfs zozeer, dat u op houtenvloertje.nl allerlei informatie over laminaat kunt vinden. Waarom? En als laminaat geen hout is, wat is het dan? Hoe populair laminaat tegenwoordig ook is, nog altijd bestaat er veel onduidelijkheid over dit product. Houtenvloertje.nl probeert op die vragen een antwoord te bieden. Dat bent u immers van ons gewend.Laminaat doet net alsof

Laminaat ziet er op het eerste oog uit als parket. Het wordt geleverd in dunne planken en heeft die typische uiterlijke kenmerken van hout. Maar het ruikt niet als hout. Het voelt ook anders. Want, ook al zou je misschien eerst anders denken: laminaat is geen hout. Laminaat bestaat uit verschillende kunststof laagjes. En van die laagjes bestaat uit papier of iets vergelijkbaars, en op dat laagje is een schilderij of foto gedrukt. Een afbeelding van hout. Met de moderne digitale technieken kan die vormgeving echt levensecht zijn, en is het bijna moeilijk te geloven, dat laminaat geen hout is. Maar toch is het zo. Laminaat is kunsthout. Nephout, zeggen sommigen. Maar hoe dan ook vloerbedekking met grote kwaliteiten.

Laminaat en hout: tegenpolen?

Wij van houtenvloertje.nl maken er geen geheim van: wij houden van hout. Er zijn mensen die z van hout houden, dat laminaat voor hen de vijand is. Zo zijn wij dan weer niet. Hoewel we goed begrijpen waarom sommige mensen laminaat "nephout" noemen, zien we ook de grote voordelen ervan. Laminaat is van kunststof. Het "werkt" dus niet, zoals massief hout wel doet. Het is minder gevoelig dan echt hout. En, niet in de laatste plaats: het is een stuk goedkoper. "Maar hout is mooier," zegt de echte houtliefhebber dan. Is dat nog wel zo? Het moderne laminaat is z knap nagemaakt, dat je eigenlijk niet meer kunt zien dat het "nep" is. Toch zal laminaat nooit een echte bedreiging voor hout worden. Hout heeft toch een bepaalde warmte en uitstraling die je niet na kunt bootsen. Hout heeft een "ziel". Die gaat niet verloren. U hoeft zich dus echt niet schuldig te voelen, als u voor laminaat kiest!

Laminaat verovert de wereld...

Laminaat werd ontwikkeld in de tweede helft van de twintigste eeuw. Toch werd de uitvinding ervan al eerder gedaan, in 1938. Toen bedacht een tandarts uit New York, meneer Blum, een techniek waarmee hij foto's kon plastificeren. Deze techniek baseerde hij op bepaalde technieken uit de tandartsenpraktijk. Hij paste ze toe op een foto van zijn vrouw en hemzelf, en daarmee was de eerste gelamineerde foto een feit. Het zou nog jaren duren voordat men ook inzag hoe deze techniek voor vloeren en andere zaken toegepast kon worden, en toen men dat eenmaal doorhad, zou het ook nog vele jaren duren voordat de technieken z ver gevorderd waren, dat laminaat echt de concurrentie met parket aan kon gaan. Maar nu zijn we dan toch echt zo ver. Laminaat ziet er net zo mooi en elegant uit als parket van echt hout, en verovert daardoor nu de wereld. Laminaat is "in".

...en houtenvloertje.nl!

Massieve houten vloeren, parket, legpatronen, bomen, houtsoorten... op houtenvloertje.nl vindt u informatie over heel uiteenlopende onderwerpen, maar in essentie komen ze altijd op n ding neer: hout. Maar wie het tegenwoordig over hout heeft, die heeft het ook al gauw over laminaat. Wij ook. Op houtenvloertje.nl vindt u voortaan ook uitgebreide informatie over laminaat. Daarbij gaan we in op de verschillende eigenschappen van laminaat. Hoe gaat laminaat samen met vloerverwarming? Wat is goedkoop laminaat? En wat is toch het grote voordeel van kliklaminaat? Ook krijgt u een uitgebreid overzicht van de verschillende laminaatmerken die er op de markt zijn. Al die merken hebben immers zo hun eigen kwaliteiten en bijzonderheden, en daarover geven wij graag tekst en uitleg. Houtenvloertje.nl is ook voor laminaat de ideale encyclopedie.

Vraag gratis aan!


Gratis brochures?

Gerelateerde informatie