Laminaat ondervloer

Als belangrijkste voordelen van laminaat worden meestal genoemd dat 't goedkoop is en zich eenvoudig laat leggen. Een ander groot voordeel is dat voor laminaat bijna ieder type ondervloer geschikt is, wat er in de praktijk op neerkomt dat u uw nieuwe vloer gewoon bovenop uw oude kunt leggen. Laminaat dient de mens!


   

Soorten ondervloeren

Onder laminaat hoort een goede ondervloer. Die ondervloer kan in principe elke vloer zijn: beton, hout, zeil... Alleen (hoogpolig) tapijt en kurk zijn ongeschikt. Bij een houten vloer geldt dat het beter is, de laminaatplanken dwars op het legtpatroon van het hout te leggen, zodat er een soort kruislegging ontstaat: dat is stabieler en betrouwbaarder.

Gehorigheid

Als u in een appartement woont en dus onderburen heeft, is het belangrijk na te gaan welke ondervloer het minste geluid doorlaat. Anders zou u uw buren maar tot last zijn! Hetzelfde geldt natuurlijk voor een woonhuis met meerdere verdiepingen. Anders dan u misschien zou denken laat juist een dikke ondervloer het meeste geluid door. Dun en stevig blijkt dus de beste keuze.

Voorbereiding op het leggen

Voor u het laminaat op uw ondervloer gaat leggen is het verstandig de deuren nog eens na te meten. Zeker als u uw laminaat bovenop de bestaande vloer gaat leggen zou dat ertoe kunnen leiden dat deuren niet meer open of dicht willen. Voorkom dat door voor het leggen de deuren van onder bij te schuren.

Een professional kan uitmaken, of de vochtigheid van uw ondervloer goed is. De vloer mag zeker niet te vochtig zijn! Laat daarom een vochtmeting uitvoeren voordat u uw laminaat gaat leggen.

Vraag gratis aan!


Gratis brochures?

Gerelateerde artikelen