Parketvloeren

Bij houten vloeren denken de meeste mensen meteen aan het woord parket. Hoewel dit woord veel wordt gebruikt is het niet eenvoudig er één duidelijke betekenis voor te geven. Vaak worden alle houten vloeren voor 't gemak maar "parketvloeren" genoemd. Parket is dan niet meer dan een synoniem voor "houten vloer".

Toch wordt er vaak wel degelijk een onderscheid gemaakt tussen "houten vloeren" enerzijds en "parket" anderzijds. Met parket doelen we specifiek op de plankenvloer, die mooi afgewerkt is en op een ondervloer ligt. Die ondervloer kan van beton zijn, maar is ook vaak van hout: een "houten vloer" dus. Om verwarring tussen die ondervloer en de planken bovenvloer te voorkomen, gebruiken we het woord parket.

In oudere huizen kan het zelfs zo zijn dat de houten vloer niet uit een onder- of bovenvloer bestaat, maar echt een geheel is van dikke planken die de hele verdieping dragen.Ook zo'n vloer zullen we niet gauw een parketvloer noemen. Parket is dus de verzorgde bedekking van de ondervloer.

Mogelijkheden van parket

Nagenoeg elke houtsoort kan tot parket worden verwerkt. Daarom zijn er veel verschillende parketvloeren met steeds andere kleuren, een andere uitstraling en ook andere kwaliteiten. Ook de legmethoden kunnen variëren.

Parket is in bijna alle denkbare ruimten te gebruiken, dus in de hal, in de woonkamer, op zolder... Wel raden wij het af parket aan te leggen in de vochtige ruimtes van uw woning, dus liever niet in de badkamer, de keuken of in het washok. Parket blijft nu eenmaal hout!

Vraag gratis aan!


Gratis brochures?

Gerelateerde artikelen