Houten vloeren in Leeuwarden?

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, was in de middeleeuwen een heel belangrijke stad. Daarom begonnen de Leeuwarders met de bouw van een enorme kerk, met een prachtige toren die tot hoog in de hemel zou reiken. Maar, zoals wel vaker: dat liep mis. De toren begon halverwege de bouw al te verzakken. Er was geen redden meer aan. Nog altijd staat de onvoltooide, scheve toren in de binnenstad van Leeuwarden, en inmiddels zijn de Leeuwarders wel 'n beetje trots op die rare Oldehove, want zo'n toren hebben ze natuurlijk nergens! Of nu ja, in Pisa dan, maar Pisa is ver weg.

Het moderne Leeuwarden heeft andere, hogere torens, die je van verre al ziet. Leeuwarden heeft een skyline! Het oude centrum heeft haar charme echter behouden, en nog steeds kun je hier door de smalle straatjes heuvel-op heuvel-af wandelen: de Friese hoofdstad is, hoe kan het ook anders, gebouwd op terpen.

In Leeuwarden zijn verschillende ervaren parketteurs actief. Op deze pagina vindt u, zoals u van houtenvloertje.nl gewend bent, een handig overzicht van de Leeuwarder specialisten in houten vloeren en parket.


Woon boerderij MAJA

In deze regio

Bedrijven op de kaart