Houten vloeren in Utrecht?

Utrecht is de kleinste provincie van Nederland, meer heeft niettemin een heel lange en ook interessante geschiedenis. Utrecht was in de middeleeuwen een belangrijk machtscentrum, vanwege het bisdom. Tegenwoordig is Utrecht vooral belangrijk voor het verkeer: het station van de stad Utrecht is het grootste en drukste van Nederland, en door de provincie lopen brede snelwegen die de Randstad met het oosten van Nederland en natuurlijk met Duitsland verbinden.

Ondanks al deze wegen, spoorlijnen en de aanwezigheid van grote steden as Utrecht en Amersfoort heeft de provincie Utrecht nog veel groen behouden. Vooral op de Utrechtse heuvelrug liggen mooie bossen. De groene omgeving trok in de Gouden Eeuw rijke stedelingen aan, die langs de Vecht kapitale villa's bouwden, en landgoederen aanlegden. Veel van deze landhuizen staan er nog altijd. Sommige zijn voor het publiek te bezichtigen.

De goede bereikbaarheid van Utrecht trekt natuurlijk ook bedrijvigheid aan. De verschillende specialisten in houten vloeren, laminaat en parket, vindt u als vertrouwd hier op houtenvloertje.nl.