Nieuw hout, nieuwe brug

SNEEK - In het Friese Sneek (in het Fries: Snits) verrijst deze dagen een bijzondere houten brug die het verkeer op de rondweg zal kunnen torsen. De brug is gemaakt van accoya, een nieuwe houtsoort.

Gepubliceerd: Zaterdag 22 november 2008

De houten verkeersbrug in Sneek is een bijzonderheid. Waar voor dergelijke bruggen meestal voor beton en staal zal worden gekozen, heeft men het hier aangedurfd te vertrouwen op de kwaliteiten van hout. Het is geen gewoon hout, het hout van de nieuwe brug, het is accoya.

Accoya is een kunstmatige houtsoort. Het is ontwikkeld door een Nederlandse firma die een speciale techniek gebruikt waarbij goedkoop, inferieur hout door een behandeling verbazingwekkende kwaliteiten kan bekomen. Accoya is stevig hout dat kan concurreren met tropische houtsoorten, maar een aantal extra voordelen heeft. Door de kunstmatige ontwikkeling heeft accoya een heel gecontroleerde kwaliteit. Oneffenheden en eigenaardigheden die natuurlijk hout voor een groot project als een brug duur en lastig maken, zullen bij dit hout niet voorkomen.

Hoewel niet echt natuurlijk, zal het hout de Sneker brug zeker een bijzondere uitstraling geven. De stad Sneek heeft er een nieuw symbool bij. 

 

Berichten

Al 1010 bedrijven online!

Breng uw firma gratis onder de aandacht bij vele duizenden bezoekers met een vermelding op Houtenvloertje.nl.

Klik hier om door te gaan